';
Preloader logo
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Farmers in the city

Άλλο

Ημέρα:
Πέμπτη 4 και 18 Απριλίου
Ώρα:
10.00 - 12.00
Απευθύνεται σε
Ενήλικες
Κόστος συμμετοχής ανά φορά:
Κόστος συμμετοχής ανά φορά: 17€
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 30€
Περιγραφή

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Med Culture /Open farm experience.

Το εργαστήριο κηπουρικής στο Κτήμα Αρίστη απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο μέσα στην πόλη. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα κτήμα στην εξοχή, στο εργαστήριο μας θα μάθουν πρακτικές συμβουλές για το πως να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα μικρό μποστάνι, έναν υπέροχο βοτανόκηπο  στο σπίτι, την ταράτσα, ή στο μπαλκόνι.

Με τη δημιουργία ενός ιδιωτικού κήπου μέσα στην πόλη, προσφέρουμε στο σώμα μας την ευκαιρία να τρώει σωστά και υγιεινά ενώ φροντίζουμε για τη σωστή διατροφή της οικογένειας μας. Παράλληλα, η ενασχόληση με το χώμα και η χειρωνακτική εργασία αποτελούν ενδεδειγμένες μεθόδους εκτόνωσης του άγχους.  Μας επιτρέπουν να βρεθούμε μόνοι μας με τον εαυτό μας, βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, σας προσφέρουν γαλήνη και καλλιεργούν το αίσθημα της ελπίδας. Επιπλέον, συμβάλουν στην αίσθηση της ολοκλήρωσης και της αυτοεκτίμησης, καθώς η προσπάθεια και ο κόπος μας που ξεκινάει με την σπορά και την φύτευση,  ακολουθούνται από την άνθηση και την συγκομιδή των καρπών.

Σε αυτό τον κύκλο βιωματικών σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς λαχανόκηπους, μπαλκόνια, παρτέρια και μικρά κτήματα. Πρόκειται για αυτοτελή εργαστήρια, αλλά μπορούν  να λειτουργήσουν και συμπληρωματικά στα πλαίσια ενός κύκλου παραγωγής και κάθε εργαστήριο περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εκπαίδευση στο βιολογικό λαχανόκηπο του κτήματος Αρίστη.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία:
7 Μαρτίου 2019
Ώρα:
10:00 με 12:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Άλλο

Ημέρα:
Πέμπτη 4 και 18 Απριλίου
Ώρα:
10.00 - 12.00
Απευθύνεται σε
Ενήλικες
Κόστος συμμετοχής ανά φορά:
Κόστος συμμετοχής ανά φορά: 17€
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 30€

    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης της πολιτικής απορρήτου.

    Το Κτήμα είναι ανοιχτό Δευτέρα - Κυριακή 10.00 έως 18.00