';
Preloader logo
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου

17:00-18:30

Εργαστήριο ενηλίκων

Κόστος συμμετοχής: 17€

 

Ανακαλύπτοντας τη σχέση μεταξύ άγχους και ευημερίας στο χώρο εργασίας

Βιωματικό σεμινάριο Coaching από την Πηνελόπη Δημητρακοπούλου, Executive and Team Coach

Το άγχος είναι παντού και σε αφθονία. Είναι συνήθως ορατό, συχνά όμως είναι και διάφανο – σχεδόν α-συμπτωματικό. Επηρεάζει επαγγελματικά το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ασχέτως με τη θέση ή το είδος εργασίας. Σαν αποτέλεσμα χαλάει η ποιότητα της ζωής του εργαζόμενου και μειώνεται η αίσθηση ευημερίας του.  Ευημερία στην εργασία σημαίνει πως οι εργαζόμενοι αισθάνονται  καλά, ασφαλείς και πως η εργασία τους έχει νόημα και μία αίσθηση εξέλιξης και ολοκλήρωσης. Τα καλά νέα είναι πως η ευημερία στην εργασία είναι μία  καλλιεργήσιμη συνθήκη, με την αντιμετώπιση του άγχους να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι ενίσχυσης της.

Τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα βιώματα μας και τις καταστάσεις που εκτυλίσσονται γύρω μας.  Το Coaching στηρίζεται στην αρχή της επιλογής με βάση την οποία ενώ κάποιες φορές είναι αδύνατο να ελέγξουμε αυτά που μας συμβαίνουν, μπορούμε ωστόσο   να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε σε αυτά (CBC- the Cognitive Behavioral Coaching approach).

Αντίληψη, παρατήρηση, ανάληψη ευθύνης και επιλογή. Αυτά είναι κάποια βασικά βήματα για να καταφέρει κανείς να ενδυναμωθεί, να ελέγξει το άγχος του και να αντιδράσει αποτελεσματικά σε μη-επιθυμητές συνθήκες.

 

*Ποιος είναι ο σκοπός του σεμιναρίου*

Σκοπός του σεμιναρίου είναι αφού αναγνωρίσουμε τους τρόπους με τους οποίους το άγχος επηρεάζει την εργασιακή απόδοση και τη συμπεριφορά μας,  να δούμε πως μέσω του Coaching μοντέλου CBC μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας. Να ανακαλύψουμε με ποιους τρόπους η υιοθέτηση μίας διαφορετικής προσέγγισης μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική ανάπτυξη, τις επιδόσεις και τη διάθεση μας.

Καλλιεργώντας την αυτογνωσία μας, μέσω της παρατήρησης και τη διαχείριση των συναισθημάτων μας σε σχέση με το άγχος θα αναρωτηθούμε

Πώς επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υπάρχει μέσα στο χώρο εργασίας;

Με ποιόν τρόπο παραμένουμε ικανοποιημένοι;

Ποια κίνητρα μας κινητοποιούν;

Πώς μας επηρεάζει το σύστημα μέσα στο οποίο λειτουργούμε;

Πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας από την επαγγελματική εξουθένωση;

Ποιος είναι ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στο εργασιακό μας περιβάλλον;

Πως επηρεάζει την αλληλεπίδραση μας με τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε;

Το σεμινάριο είναι αυτοτελές και ανοιχτό σε όλους. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Coaching αλλά και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ήδη υπάρχουσα πρακτική τους.

 

* Τι εννοούμε με τον όρο «Coaching»

Το coaching στοχεύει να βοηθήσει όποιον θέλει να εμπλακεί ενεργά σε μία διαδικασία ανάπτυξης στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Αποτελεί μία ενεργητική συνεργασία μεταξύ συμμετέχοντα και coach η οποία μέσω εστιασμένης μάθησης αποσκοπεί σε γρήγορη, αυξημένη και διατηρήσιμη αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής του συμμετέχοντα. Θα εξερευνήσουμε τις συμπεριφορές, τις στάσεις, τα συναισθήματα, τις αξίες καθώς και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να κάνουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε. Βασισμένοι πάνω στη θεματολογία των συμμετεχόντων, θα χτίσουμε γέφυρες μεταξύ δυνατότητας και επίδοσης, διαμορφώνοντας και δουλεύοντας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους.

 

*Εισηγήτρια: Πηνελόπη Δημητρακοπούλου*

H Πηνελόπη Δημητρακοπούλου είναι πιστοποιημένη Personal, Executive και Τeam Coach από τον Ιnternational Coaching Federation (ICF Global). Είναι κάτοχος πτυχίου Personal and Executive Coaching και πτυχίου Team and Leadership Coaching. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Bath και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) σε νέες τεχνολογίες και media στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Sales Representative σε εταιρία βιομηχανικού εξοπλισμού. Θέλοντας να εφαρμόσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές της στον τομέα τον επιχειρήσεων αποφάσισε το 2015 να ασχοληθεί με το Coaching. Σήμερα εργάζεται ως executive και team coach σε εταιρίες και start-ups (σε executive επίπεδο με υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και με ομάδες). Η δουλειά της εστιάζει πάνω στην ενδυνάμωση του ατόμου καθώς και την αντιμετώπιση δυσκολιών που εμποδίζουν ένα στέλεχος ή μια ομάδα να πραγματώσει συγκεκριμένους εταιρικούς στόχους.

 

*Πώς δηλώνω συμμετοχή σε αυτό το εργαστήριο*

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο πλαίσιο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ! ! !

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 

Περιγραφή

Πληροφορίες

Ημερομηνία:
8 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα:
17:00 με 18:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης της πολιτικής απορρήτου.

    Το Κτήμα είναι ανοιχτό Δευτέρα - Κυριακή 10.00 έως 18.00