';
Preloader logo
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

19:00-20:30

Εργαστήριο Ενηλίκων

Κόστος συμμετοχής: 17€

Το εργαστήριο αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου.

Βιωματικό σεμινάριο Coaching από την Πηνελόπη Δημητρακοπούλου, Executive and Team Coach

Αναβολές, κακή οργάνωση, ελλιπής προετοιμασία και κατανόηση των αναγκών μας είναι κάποιοι από τους παράγοντες που δημιουργούν αίσθηση χάους και ψυχολογική πίεση, με αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα και την αίσθηση ευημερίας του εργαζόμενου. Ευημερία στην εργασία σημαίνει πως οι εργαζόμενοι αισθάνονται  καλά, ασφαλείς και η εργασία τους έχει νόημα και αίσθηση εξέλιξης και ολοκλήρωσης. Το θετικό είναι πως η ευημερία στην εργασία είναι μία καλλιεργήσιμη συνθήκη, με την εκμάθησή της διαχείρισης χρόνου να την ενισχύει σημαντικά.

Τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα βιώματα μας και τις καταστάσεις που εκτυλίσσονται γύρω μας.  Το Coaching στηρίζεται στην αρχή της επιλογής με βάση την οποία ενώ κάποιες φορές είναι αδύνατο να ελέγξουμε αυτά που μας συμβαίνουν, μπορούμε ωστόσο   να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε σε αυτά (CBC- the Cognitive Behavioral Coaching approach).

Αντίληψη, παρατήρηση, ανάληψη ευθύνης και επιλογή. Αυτά είναι κάποια βασικά βήματα για να καταφέρει κανείς να ενδυναμωθεί και να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το χρόνο και ορίζει τις δραστηριότητες του.

*Σκοπός του σεμιναρίου*

Σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσω της εφαρμογής μεθόδων coaching να μάθουμε πρακτικούς τρόπους για να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας με τρόπο που μας ταιριάζει και μας εξυπηρετεί. Να ανακαλύψουμε με ποιους τρόπους η στροφή στην ενδοσκόπηση και η υιοθέτηση μίας διαφορετικής προσέγγισης μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες και τα κίνητρα μας.  Να καθορίσουμε τις προτεραιότητες και να ξεκαθαρίσουμε τις υποχρεώσεις μας και να δούμε πως μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από τη σωστή διαχείριση του χρόνου.

Θα αναρωτηθούμε για τα παραπάνω και θα δουλέψουμε με σκοπό να ανακαλύψουμε:

Με ποιον τρόπο δουλεύουμε;

Πώς κατανέμουμε τον χρόνο μας;

Τι προβλήματα μας δημιουργεί η ελλιπής/κακή προετοιμασία και οργάνωση;

Ποιες είναι οι συνήθειες και οι προτεραιότητες μας;

Πως βάζουμε στόχους που μας εξυπηρετούν;

Ποια είναι η σχέση κινήτρων και αποδοτικότητας σε σχέση με το χρόνο που αφιερώνουμε στις δραστηριότητες μας;

Πως επηρεάζουν τα συναισθήματα την αναβλητικότητα;

Το σεμινάριο είναι αυτοτελές και ανοιχτό σε όλους. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Coaching αλλά και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ήδη υπάρχουσα πρακτική τους.

*Τί εννοούμε με τον όρο “Coaching”*

Το coaching στοχεύει να βοηθήσει όποιον θέλει να εμπλακεί ενεργά σε μία διαδικασία ανάπτυξης στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Αποτελεί μία ενεργητική συνεργασία μεταξύ συμμετέχοντα και coach η οποία μέσω εστιασμένης μάθησης αποσκοπεί σε γρήγορη, αυξημένη και διατηρήσιμη αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής του συμμετέχοντα. Θα εξερευνήσουμε τις συμπεριφορές, τις στάσεις, τα συναισθήματα, τις αξίες καθώς και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να κάνουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε. Βασισμένοι πάνω στη θεματολογία των συμμετεχόντων, θα χτίσουμε γέφυρες μεταξύ δυνατότητας και επίδοσης, διαμορφώνοντας και δουλεύοντας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους.

*Εισηγήτρια: Πηνελόπη Δημητρακοπούλου*

H Πηνελόπη Δημητρακοπούλου είναι πιστοποιημένη Personal, Executive και Τeam Coach από τον Ιnternational Coaching Federation (ICF Global). Είναι κάτοχος πτυχίου Personal and Executive Coaching και πτυχίου Team and Leadership Coaching. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Bath και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) σε νέες τεχνολογίες και media στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Sales Representative σε εταιρία βιομηχανικού εξοπλισμού. Θέλοντας να εφαρμόσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές της στον τομέα τον επιχειρήσεων αποφάσισε το 2015 να ασχοληθεί με το Coaching. Σήμερα εργάζεται ως executive και team coach σε εταιρίες και start-ups (σε executive επίπεδο με υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και με ομάδες). Η δουλειά της εστιάζει πάνω στην ενδυνάμωση του ατόμου καθώς και την αντιμετώπιση δυσκολιών που εμποδίζουν ένα στέλεχος ή μια ομάδα να πραγματώσει συγκεκριμένους εταιρικούς στόχους.

Το εργαστήριο αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου.

Περιγραφή

Πληροφορίες

Ημερομηνία:
27 Μαρτίου
Ώρα:
19:00 με 20:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Συμφωνώ με τους όρους χρήσης της πολιτικής απορρήτου.

Το Κτήμα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 - 18:00