ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μέσα στο αστικό τοπίο του Χαλανδρίου κρύβεται μια μικρή όαση. Θέλοντας να χαρίσει την εμπειρία της καλλιέργειας, τη γνώση της γης και την εσωτερική ηρεμία, το Κτήμα Αρίστη δημιουργήθηκε ως ένας πολυχώρος που μας παρέχει τη δυνατότητα να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο και να εκτιμήσουμε τη φυσική ομορφιά που υπάρχει απλόχερα γύρω μας.  Είτε πρόκειται για τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών, είτε για έναν οικογενειακό χώρο απόδρασης μέσα στην πόλη, είτε ακόμη και για το σημείο συνάντησης μιας παρέας, το Κτήμα Αρίστη είναι ένα φιλόξενο σχολείο για μικρούς και μεγάλους. 

Στον ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο χώρο του κτήματος φιλοξενούνται βιολογικές, παραδοσιακές καλλιέργειες από λαχανικά, φρούτα και βότανα σε μικρές ποσότητες χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα, φροντισμένες με πολλή αγάπη, μεράκι και χειρωνακτική εργασία.

Παράλληλα μέσα από ενέργειες που έχουν να κάνουν με τις δράσεις, τις γεύσεις και τη μουσική στοχεύουμε στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τη γη, και κατ’ επέκταση στην καλλιέργεια του χαρακτήρα αλλά και της φαντασίας. Αποστολή μας είναι το Κτήμα Αρίστη να μετουσιωθεί σε ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να «επαναπροσδιορίσουν» τον αστικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις και τα σεμινάρια που πραγματοποιούμε, αποσκοπούμε στη συλλογική ευημερία αλλά και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.