Θα ήθελα να ήμουν κηπουρός

Αρχίζει ένας νέος κύκλος 4 βιωματικών εργαστηρίων που πραγματοποιείται στον όμορφο κήπο του Κτήματος Αρίστη. 

Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 4 ετών (με συμμετοχή γονέα) και από 5 έως 8 ετών.

Σας περιμένουμε, κάθε Δευτέρα για τον μήνα Οκτώβρη, στις  17:00 - 18:00

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Φυτεύουμε στα παιδιά το σπόρο της αγάπης για τη φύση και τη σωστή διατροφή δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να αναλάβουν δράση και να δημιουργήσουν το δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο, υιοθετώντας το φυτό το οποίο οι ίδιοι έχουν φυτέψει.

Φροντίζουν τον λαχανόκηπο και καλύπτουν τις εποχιακές ανάγκες των φυτών τους. Τα βλέπουν να μεγαλώνουν και παρατηρούν τις αλλαγές σ’ αυτά κατανοώντας έτσι το βιολογικό κύκλο των λαχανικών. Γνωρίζουν τους σημαντικότερους επισκέπτες των φυτών, το μαγικό μικρόκοσμο που μας περιβάλλει και την προσφορά του στη φύση και στον άνθρωπο. Μαθαίνουν να δημιουργούν τροφή για τα φυτά τους φτιάχνοντας κομπόστες.

Οι μικροί κηπουροί, μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία στον κήπο αντιλαμβάνονται την έννοια της βιοποικιλότητας, έρχονται σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής των λαχανικών, αναγνωρίζουν την πολυπλοκότητα των φυτικών και ζωικών οργανισμών και την κυκλική ροή της ζωής. Στις μνήμες των παιδιών ριζώνει το αίσθημα της χαράς που νιώθουν όταν  βρίσκονται κοντά στη φύση αφού συνειδητοποιούν ότι είναι ένα μέρος αυτού του θαύματος.

Θέματα βιωματικών εργαστηρίων:

01.10.18: Παιδικός Βιολογικός Λαχανόκηπος

08.10.18 Ο ζουζουνόκοσμος του κήπου

15.10.18: Μαγειρεύω για τα φυτά μου – Κομποστοποίηση και Ανακύκλωση

22.10.18: Περίπατος στο αγρόκτημα της βιοποικιλότητας


Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.